27.4.2022

Vietä onnistunut aktiiviloma Suomessa Beachy-matkailuvaunun kanssa

Vietä onnistunut aktiiviloma Suomessa Beachy-matkailuvaunun kanssa

Matkailuajoneuvovalmistaja Hobbyn uutuus Beachy on kompakti ja edullinen retkeilyvaunu, joka sopii täydellisesti harrastusta aloittavalle ensimmäiseksi vaunuksi. Beachy on suunniteltu erityisesti luontoihmisille ja aktiivisille liikkujille, sillä se on loistava kumppani erilaisiin harrastuksiin ja aktiivilomailuun. Harrastit sitten leijalautailua, trekkausta, melontaa tai kalliokiipeilyä, Beachyn kanssa matkanteko on helppoa. Liikkuminen on aikatauluista riippumatonta eikä yöpymispaikkaa tarvitse kaukaa hakea. Listasimme 5 ideaa aktiiviseen lomailuun Suomessa:

Kiipeilyä Repoveden kansallispuistossa 

Repoveden kansallispuiston sydämessä sijaitseva jylhä Olhavanvuori on ainutlaatuinen kiipeilykohde. Noin 40 metriä korkea Olhava on yksi Suomen korkeimmista kiipeilykallioista, jonka seinämät haastavat harrastajan kiipeämään yhä korkeammalle. Erityisen vaikuttavan Olhavasta tekee sen sijainti aivan Olhavanlammen kyljessä – Olhavanvuori kohoaa korkeuksiin osittain suoraan järvestä. Olhavalla on yli sata kiipeilyreittiä, joten vaihtoehtoja riittää eri tasoisille kiipeilijöille. Pysäköintipaikkoja löytyy läheltä, joten voit palata helposti Beachyysi täydentämään tarvikkeita ja yöpymään.

Leijasurffausta Hangossa

Tuuliset Hangon rannat ovat täydelliset leijalautailuun niin aloittelijoille kuin tosiharrastajillekin. Hangossa järjestetään myös kursseja, joilla kiinnostuneet pääsevät tutustumaan lajiin. Tulliniemi on eteläisen Suomen suosituin spotti purje- ja leijalautailijoiden keskuudessa. Tulliniemen ranta sijaitsee aivan Hangon tulliaseman välittömässä läheisyydessä. Parkkeeraa Beachy rannan lähelle ja nauti tuulesta ja merestä.

Vaellusta Lapissa

Kytke arkivaihde pois päältä ja suuntaa Lapin rauhaan vaeltamaan. Ota suunnaksi vaikka legendaarinen Hetta-Pallas tunturimaisemineen. 55 kilometrin pituinen reitti tarjoilee huikeita tunturimaisemia, ja reitillä ohitetaan Pallastuntureiden korkein laki – 807 metriä korkea Taivaskero. Jos haluat noin 15 kilometrin päivämatkat, varaa matkaan 4 täyttä päivää tai enemmänkin, sillä maisemien puolesta täällä saisi vietettyä enemmänkin aikaa. Varaa Beachyysi valmiiksi tarvikkeita odottamaan paluutasi, niin kotiinpaluu sujuu mukavammin. 

Melontaa Petäjävedellä

Wanha Witonen -melontareitti alkaa Petäjävedeltä ja päättyy Jämsään Päijänteelle. Koko reitin pituus on noin 75 km. Tämä kohde tarjoaa jokaiselle jotakin – viehättäviä järviä, tunnelmallisia jokia ja jopa vahdikkaampia koskiosuuksia. Reitin varrella sijaitsee useita kulttuuri- ja luontonähtävyyksiä sekä matkailupalveluita. Et edes tarvitse omia varusteita, sillä kaiken voit vuokrata paikan päältä. Parkkeeraa Beachysi Petäjäveden Kirveslahden venesatamaan, josta reitti alkaa.

Sukellusta Valkiajärvellä

Sukeltamista varten ei tarvitse lähteä kaukomaille, sillä Suomessakin voi sukeltaa hienoissa luontokohteissa ja kirkkaissa vesissä, joissa riittää nähtävää ja koettavaa. Yksi näistä on Kiteen Valkiajärvi, joka on yksi kirkasvetisimmistä järvistä Suomessa. Näkyvyys voi olla parhaimmillaan jopa 30 metriä. Järvessä voit törmätä suuriin haukiin tai komeisiin ahveniin. Valkiajärvi sopii erinomaisesti myös aloittelijalle. Mikäli et välitä laitesukeltamisesta, sopii kohde hyvin myös snorklaamiseen ja vapaasukeltamiseen. Ja mikä parasra, Beachyn saa kätevästi parkkiin lähelle veteen menopaikkaa.

Miten hankin Beachyn?

Beachy-camper toteuttaa kesäiset lomaunelmasi, missä ikinä sitten oletkin. Ota siis pyörät alle ja nauti vapaudesta. Beachyn saat omaksesi hintaan 15.980€. Tilaa omasi Hobby-kauppiaaltasi!  https://hobby.fi/hobby-kauppiaat/

Katso lisätietoja Beachysta täältä: https://www.hobby-caravan.de/fi/matkailuvaunut/beachy/