17.5.2021

Matkailuajoneuvolla lomailu – 10 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Matkailuajoneuvolla lomailu – 10 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Nyt lomaillaan upeassa koti-Suomessa! Kotimaanmatkailu, omaehtoinen, ekologinen ja turvallinen matkustaminen on tänä vuonna suositumpaa kuin koskaan – onneksi Hobbylla se onnistuu.

Ota siis Hobby alle ja näe kaunis kotimaamme kokonaan uudesta näkökulmasta. Poimimme parhaat tärpit Suomen kiinnostavimpiin kaupunkeihin ja ihanimpiin luontokohteisiin, jotka sopivat erityisen hyvin leppoisaan road trip -lomailuun matkailuauton- tai vaunun kanssa:

1. Savonlinna

Käännä Hobby kohti itäistä Suomea ja jylhää Olavinlinnaa. Savonlinnan seutu tunnetaan etenkin sinisenä välkehtivästä Saimaasta, puhtaasta luonnosta, kansallispuistoista ja historiallisesta Olavinlinnasta, joka tiedetään ympäri maailmaa. Vuonna 1475 rakennettu Olavinlinna on kohde, jota et halua jättää välistä. Se on avoinna vuoden ympäri, kesällä linnalla järjestetään Savonlinnan kuuluisat Oopperajuhlat. Muista hakea torilta omenalörtsyt.

2. Vanha Rauma

Kyl Raum o ain Raum! Vanha Rauma on kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde ja upea matkakohde etenkin kesällä. Täällä pääset ihailemaan vanhoja, värikkäitä puutaloja ja kauniisti hoidettuja puutarhoja omenapuineen. Kapeat kujat ja mukulakiviset kadut antavat mielikuvitukselle sijaa. Täällä historian havinan voi tuntea kaupungin idyllisessä ilmapiirissä. Tee ostokset sympaattisissa pikkuputiikeissa, joista löydät monenlaista matkamuistoa kotiin viemiseksi.

3. Mathildedal

Salon Mathildedalissa pääset tutustumaan paikalliseen käsityötaitoon ja historiaan merellisessä ympäristössä. Kylän kauniit puutalot, puiden varjostamat tiet ja vanha ruukki muodostavat ihastuttavan kokonaisuuden. Istahda hetkeksi terassille maistelemaan kyläpanimon kuuluisia käsityöoluita tai poikkea päiväretkelle viereiseen Teijon kansallispuiston, josta löytyy myös lyhyitä muutaman kilometrin mittaisia rengasreittejä.

4. Karhunkierros

Karhunkierros sekä Pieni Karhunkierros lienevät Suomen suosituimpia vaellusreittejä, eikä syyttä – Oulangan kansallispuiston upeimmat nähtävyydet osuvat Karhunkierrosen reitille. Karhunkierros on usean päivän vievä, 80 kilometrin mittainen reitti – Pieni Karhunkierros puolestaan vain 12 kilometrin mittainen, joten se sopii myös päiväretkeläisille. Ihaile matkalla näyttäviä riippusiltoja ja vuolaana virtaavia koskia.

5. Porvoo

Kesäkaupunkien klassikko Porvoo ei petä koskaan. Täällä pääset ihailemaan värikästä vanhaa kaupunkia, upeaa jokirantaa ja nauttimaan historiallisen kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Pikkupuodit, mutkittelevat mukulakivikadut, tasokkaat ravintolat ja kahvilat ovat Porvoon vetonauloja. Saaristo ja veneretket tarjoavat Porvooseen toisenlaista näkökulmaa. Nautiskelijoille on tarjolla monenlaista herkkua, sillä Porvoossa sijaitsee lukuisia herkkupuoteja, joista saa mukaan niin suklaata, lakritsia kuin toffeetakin.

6. Hanko

Iki-ihana Hanko on monen kesäsuosikki, joka tunnetaan kimmeltävästä merestä ja kauniista hiekkarannoista. Hanko on näyttävä luontokohde, jossa merimaisemat ovat ykkössijalla. Rantaelämästä nautiskelijoita hemmotellaan, sillä Hangolla on yli sata kilometriä rantaviivaa, joista hiekkarantoja jopa 30 kilometriä. Kaupungissa on kesäisin paljon tapahtumia erityisesti purjehdukseen ja merielämään liittyen. Hangosta löytyy myös kattava caravan-leirintäalue.

7. Kalajoen hiekkasärkät

Monen mielestä Suomen paras rantakohde sijaitsee Kalajoelle. Kalajoen ainutlaatuinen tunnelma ja komeat hiekkadyynit ovat paikan vetonauloja. Lisäksi Suomen suurin caravan-leirintäkeskus sijaitsee aivan Hiekkasärkkien ytimessä, kävelymatkan päässä rannasta. Muun tekemisen ystäville Kalajoelta löytyy myös vesipuisto, kylpylähotelli ja Meriluontokeskus.

8. Yyterin hiekkadyynit

Porissa sijaitsee yksi Suomen ainutlaatuisimmista luontokohteista – Yyterin hiekkaranta. Kuuden kilometrin mittaisella rannalla hiekkadyynien keskellä olo on kuin parhaissa etelän rantakohteissa. Ranta on matalaa ja sopii hyvin lapsiperheidenkin kohteeksi. Täällä kelpaa pulikoida, pelata rantalentopalloa tai nautiskella auringosta.

9. Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto on monipuolinen luontokohde, josta löytyy eripituisia reittejä monenlaisille matkailijoille. Täällä pääset lepuuttamaan mieltäsi kauniissa metsämaisemissa lampineen ja järvineen. Jylhinä kohoavat kalliot tarjoavat haastetta kalliokiipeilijöille. Herkän nukkujan kannattaa muistaa korvatulpat – kaakkurin kovaääninen huuto on osa retkeilykokemusta.

10. Kolin kansallispuisto

Viimeisenä, muttei vähäisempänä on mainittava Suomen tunnetuin kansallismaisema Kolilla. Kolin henkeäsalpaavat maisemat avautuvat parhaiten jylhien vaarojen laelta. Suomalaisten ikisuosikin maisemat ovat innoittaneet lukuisia taiteilijoita läpi historian, eikä ihme – Koli on elämys. Näkymät Pielisen yli kohti ikimetsiä lienevät kauniimpia, mitä kotimaasta löydät.

Liikkuva lomakoti kiinnostaa – matkailuajoneuvojen suosio huipussaan

Matkailuajoneuvoja hankitaan nyt ennätyksellisen paljon sekä Suomessa että Euroopassa. Suosittelemmekin olemaan ajoissa liikkeellä, sillä Hobbyt viedään nyt käsistä! Moni Hobby-kauppias on ennakoinut tilanteen hyvin, sillä autoja ja vaunuja on vielä tarjolla tälle kesälle. 

Katso lähin Hobby-kauppiaasi ja tule valitsemaan omasi! >