16.9.2022

Hobbyn raikkaat uutuudet vuodelle 2023 – näistä jokainen löytää jälleen suosikkinsa

Hobbyn raikkaat uutuudet vuodelle 2023 – näistä jokainen löytää jälleen suosikkinsa

Hobby esittelee vuoden 2023 matkailuajoneuvomallistossaan joukon uudistuksia. Ajoneuvojen sisustuksiin on tullut raikkaita sävyjä, pohjaratkaisuja on päivitetty ja matkailuvaunuihin on tullut uutta keittiötekniikkaa.

Matkailuautojen puolella Hobby kääntää ajoneuvotuotannossaan uuden sivun tuomalla valikoimiinsa huippu-uutuuden, luksusretkeilyauto Maxia Vanin. Maxia-huippumallisarja aloittaa samalla Hobbyn ja Volkswagenin välisen yhteistyön.

Kuten aiemminkin, Hobbyn tulevan vuoden mallistosta jokainen löytää oman suosikkinsa aina edullisemmista malleista premium-luokan tarjontaan.

Matkailuvaunut 2023

Suomen ja kotimaansa Saksan matkailuvaunukaupan ykkösmerkkinä vuosia olleen Hobbyn menestyksen perustana on laaja mallisto, josta löytyy kilpailukykyiseen hintaan vaihtoehtoja harrastustaan aloittelevista karavaanareista aina luksusta mieliviin saakka. Hobby tekee vaunuja kattavalla koko- ja pohjaratkaisuskaalalla, ja sen seitsemässä mallisarjassa on yli 50 mallia.

Hobby uudisti tälle vuodelle vaunumallistoaan ja päivitti edullisimpien Ontour- ja De Luxe -mallisarjojensa kalusteita ja värisävyjä, ja nyt samanlaisen sisustuspäivityksen ovat kokeneet Excellent- ja Prestige-mallistot.

Entistäkin laadukkaampi tarjonta

Kaikissa Hobbyn vaunumallisarjoissa on aiempaa laadukkaampi ja tukevampi liesi- allasyhdistelmä, jonka muotoilu optimoi laskutason kokoa, ja joko on helppo pitää puhtaana. Dometicin 130 litran jääkaappi avautuu molemmilta puolin. Nestekiertoisen lattialämmityksen tarjonta on laajentunut, ja sen saa nyt jo 11 malliin.

Erityisen perheystävällisesti suunnitellun uuden Excellent Edition -mallisarjan pohjaratkaisujen määrä on kasvanut kymmeneen, ja tarjolla on monta kerrosvuodemallia.

Uudessa Maxia-sarjassa kolme pohjaratkaisua

Hobbyn tälle mallivuodelle esittelemässä Maxia-huippumallisarjassa on nyt kolme pohjaratkaisua. Maxia-vaunut edustavat pohjoismaalaista muotoilua ja tyyliä. Hobbyn lippulaivavaunu on 8,3 metriä pitkä ja 2,5 metriä leveä teliakselinen Maxia 660 WQM, jonka takaosassa on poikittainen saarekevuode ja wc-suihkutila.

Pienimmän Maxia-mallin, 7,2-metrisen 495 UL:n, leveys on 2,3 metriä. Uusi 7,69-metrinen 585 UL on 2,5 metriä leveä, ja siinä on edessä siskonpetiksi yhdistettävät pitkittäisvuoteet ja takana U-sohvaryhmä.

Beachy täydentää vaunumalliston

Kolmas Hobbyn tälle mallivuodelle esittelemä vaunumalli, uudenlaisella tavalla suunniteltu ja sisustettu Beachy, tarjoaa kolme lähes identtistä pohjaratkaisua. Beachy-vaunujen kokonaismassat ovat 900, 950 ja 1 000 kilogrammaa, joten ne soveltuvat vedettäväksi myös sähköautoilla.

Matkailuautot 2023

Hobbyn kattavasta matkailu- ja retkeilyautovalikoimasta löytyy vuonna 2023 yhteensä seitsemän mallisarjaa. Retkeilyautomalliston huipulle nousee uusi, yhdessä Volkswagenin kanssa tehty Maxia Van. Puoli-integroitujen kolme mallisarjaa ovat Optima Ontour Edition, Optima Ontour ja Optima De Luxe, joiden mallisarjoissa on yhteensä 14 pohjaratkaisua.

Optima De Luxe esittäytyy uudessa kuosissa

Hobby uudisti tälle vuodelle Optima De Luxe -automalliensa ulkonäköä ja sisustusta. Hobbyn huippumallien skandinaavishenkisessä sisustuksessa yhdistyvät kalusteiden suoraviivainen muotoilu ja sisustusmateriaalien sointuvat värisävyt. Tämän Fiat Ducato -alustaisen mallisarjan viidestä pohjaratkaisusta neljä on erillisvuoteellisia.

Muut puoli-integroidut matkailuautomallit sekä Optima Ontour Alkoven -alkovimallit Hobby rakentaa Citroënin Jumper-alustalle.

Kattava OnTour Edition -mallisto on suunnattu ensiostajille

Tutuissa Vantana-retkeilyautoissaan Hobby käyttää jatkossakin Citroënia ja Fiatia. Ensiostajille suunnatuissa OnTour Edition -malleissa on korina Jumper, isolla Hobby-Top-panoraamakattoikkunalla varustetuissa De Luxe -malleissa Ducato, jonka saa myös 9- portaisella automaattivaihteistolla.

Molemmista Vantana-retkeilyautomalleista on kaksi tyylikkäästi sisustettua pohjaratkaisua. Jo OnTour Edition -malleissa on poikkeuksellisen kattava vakiovarustus, joka sisältää muun muassa 140-hevosvoimaisen moottorin, kevytmetallivanteet, markiisin, television sekä navigaattorin ja peruutuskameran sisältävän multimediajärjestelmän. Vantana De Luxessa on kaksi vaihtoehtoista kangasyhdistelmää ja kalustesävyä.

Maxia Van on pyörillä liikkuva loma-asunto

Hobby julkisti elo-syyskuun vaihteessa retkeilyautomallistonsa uuden huipputuotteen, Maxia Vanin, joka on uusi askel eteenpäin Hobbyn ajoneuvotuotannossa.

Skandinaavisen tunnelman ja viihtyisyyden huippumoderniin korirakenteeseen ja ajoneuvoteknologiaan yhdistävä premium-luokan Maxia Van on Hobbyn ensimmäinen Volkswagen-malli, aloittivathan saksalaisvalmistajat yhteistyön vasta tänä vuonna.

Ensimmäinen Crafter-korinen Maxia Van -malli on etuvetoinen 680 ET. 177-hevosvoimaisen moottorin jatkeena on vakiona 8-portainen automaattivaihteisto. Jo auton vakiovarustukseen kuuluu kattava määrä Volkswagenin ajo-, turvallisuus- ja mukavuusavustimia, muun muassa adaptiivinen vakionopeudensäädin, kaistavahti, kaistanpitoavustin ja kaukovaloautomatiikka.

Pyörillä liikkuvan tyylikkään loma-asunnon avarissa sisätiloissa on käytetty vaaleaa pähkinäpuuta, grafiitinharmaita seinäelementtejä, valkoisia yläkaappeja ja huopakangasmaista seinä- ja kattoverhoilua. Kompaktissa pesuhuoneessa on myös suihku. Jatkettavalla työtasolla varustetussa keittiössä on kaksiliekkinen liesi ja 90 litran jääkaappi.

6,8-metrisen uutuusmallin kokonaismassa on kahden hengen autona 3 500 kiloa ja neljälle rekisteröitynä 3 850 kiloa. Sisäkorkeutta on yli kaksi metriä. Auton keskilinjan puoleinen matkustajapenkki liikkuu sekä pituus- että sivusuunnassa. Pari metriä pitkän pitkittäisparivuoteen lisäksi ohjaamoon saadaan yksi vuodepaikka.