31.5.2022

Hobby ja Volkswagen aloittavat yhteistyön matkailuautojen valmistuksessa

Hobby ja Volkswagen aloittavat yhteistyön matkailuautojen valmistuksessa
  • Hobby alkaa valmistamaan Volkswagen Crafter -pakettiautoon pohjautuvia retkeilyautoja
  • Ensimmäiset Crafter-koriset retkeilyautot ovat esillä elokuussa Düsseldorfin Caravan Salonissa

Matkailuajoneuvovalmistaja Hobby aloittaa pitkäaikaisen yhteistyön Volkswagen Hyötyautojen kanssa. Yhteistyö käynnistyy, kun Hobby ryhtyy valmistamaan Volkswagenin Crafter-pakettiautoon pohjautuvia retkeilyautoja. Saksalainen Hobby on yksi maailman suurimmista matkailuajoneuvoyrityksistä.

Hobbyn ensimmäinen Crafteriin perustuva auto esitellään jo elokuussa Euroopan suurimmassa matkailuautoalan messutapahtumassa Düsseldorfin Caravan Salonissa. Hobbyn Crafter-mallit saapuvat myyntiin vuoden 2022 loppupuolella.

– Yhteistyö Volkswagen Hyötyautojen kanssa tulee olemaan käänteentekevä Hobby-Fendt Groupille. Se tulee avaamaan täysin uusia mahdollisuuksia. Crafter tuo mukanaan ne tutut ominaisuudet, jotka asiakkaamme tietävät ennestään henkilöautoistaan, ja joita he arvostavat. Hobbylle tämä on täydellinen hetki portfoliomme strategiselle laajentamiselle. Yhteistyön myötä siirrymme premium-matkailuautojen segmenttiin, joka on yksi voimakkaimmin kasvavista kategorioista vapaa-ajan ajoneuvomarkkinoilla, kertoo Hobbyn toimitusjohtaja Bernd Löher. 

– Retkeilyautojen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Olemme havainneet trendin paitsi omassa Grand California -mallissamme, myös koko alalla. “Van life” -elämäntyyli on tullut jäädäkseen. Olemme innoissamme aloittamassa yhteistyötä Hobbyn kanssa, sillä olemme varmoja, että Crafter on täydellinen pohja Hobbyn retkeilyautoille, sanoo Lars Krause Volkswagen Hyötyautoista.

– Volkswagen on legendaarinen laatujohtaja pakettiautojen valmistuksessa, joten olemme uutisesta todella innoissamme, Hobby Group Finlandin toimitusjohtaja Tom Sågbom lisää. Ensimmäinen uutuusmalli on Maxia-retkeilyauto, jossa tullaan näkemään skandinaavista hygge-tunnelmaa, ylivertaisia ajo-ominaisuuksia ja henkilöautoista tuttuja moderneja yksityiskohtia, kuten ajo-avustimet ja 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Fiat ja Citroen -alustat eivät kuitenkaan ole katoamassa mihinkään, vaan ne löytyvät yhä muista malleista.