19.10.2017

Hobby 50 v-muistokisan voittaja on valittu

Hobby 50 v-muistokisan voittaja on valittu

Suomalaisilla on nostalginen suhde asuntoautoiluun ja-vaunuiluun. Hobbyn kampanjasivustolle reissumuistoja kertyi niin Suomesta kuin ulkomailta.

Pitkä kuuma kesä

Moni tämän päivän nuori aikuinen muistelee kaiholla oman lapsuutensa lomia. Leirintäalueiden pittoreskia maisemaa, sen huoletonta tunnelmaa ja lapsuuden kesien kuumuutta ja toisaalta talvien kylmyyttä.

Vastaavasti kokeneemmat karavaanarit ovat vuosien saatossa vaihtaneet autoa tai vaunua oman elämäntilanteensa muuttuessa. Muistoissa kerrottiin eri vuosikymmenille sijoittuvista matkailuauto- ja vaunumuistoista, monissa kun ei esimerkiksi ollut ilmastointia.

Vapaudentunne viehättää

Suomalaisten karavaanareiden jakamissa muistoissa nousee esiin vapaus. Vapaus valita matkakohteet, yöpymispaikat ja pysähdykset. Matkailuauto tai -vaunu toimii kuin liikkuva hotellihuone. Matkareittiä ei lyödä lukkoon, vaan sitä voidaan vaihtaa kesken matkaa. Yöpyä voi muuallakin kuin leirintäalueella. Karavaanari ei turhia hötkyile.

Perhe on paras

Monissa matkamuistoissa suku on sekä pahin että paras ja vieläpä yhtä aikaa. Muistoja sävyttävät yhteiset lomamuistot, joissa vanhemmat, isovanhemmat ja muita sukulaisia on kerääntynyt yhteen viettämään lomaa. Näitä hetkiä muistellaan lämmöllä. Samanlaisia hetkiä halutaan antaa myös omille lapsille, jos niitä on itse lapsuudessa ja nuoruudessa kokenut. Näin syntyy uusia karavaanarisukupolvia.

Voittajamuisto

Voittajamuistoksi arvottiin Hempan muisto Kissin tahtiin. Muisto kuvastaa hienolla tavalla aikuisten suhdetta lapsuuden karavaanarilomiin. Niitä muistellaan nostalgisella kaiholla. Hempan muistolla on myös tunnusmusiikki, leirintäalueen discossa soimaan rävähtänyt, Kissin I was made for loving you.

Kiitos Hemppa! Lue Hempan voittajatarina: https://hobby.fi/tarinat/kissin-tahtiin/

Kaikki muistot ovat luettavissa osoitteessa: https://hobby.fi/lue-parhaat-caravan-muistot/