Hobby Caravan

matkailuautot ja matkailuvaunut

Hobby Premium Norja

Isät ja pojat parhaissa maisemissa

Pähkäilimme kesäloman lähestyessä mikä olisi upein tapa viettää viikko kaverin kanssa, kun molemmilla olisi tuon ajan energiset pikkupojat seuranaan.

Pienen ideointiriihen ja verkkoselailun jälkeen päädyimme siihen, että Norjan vuonot olisi meille kohteena ideaalinen. Maan ruokailun ja majoituksen hintataso oli jo tiedossa. Saattoi osaltaan vaikuttaa siihen, että keksimme vuokrata reissun toteutusvälineeksi matkailuauton.

Meillä ei ollut matkailuautoilusta juurikaan omakohtaisia kokemuksia, mutta ihastuimme tarjottuun Premium Drive -malliin siinä määrin etteivät pikkupojat meinanneet pysyä housuissaan matkaa odotellessa. Saattoipa isukeistakin paistaa pienen jännityksen lisäksi innostusta, kun matkaan noviisilla kundiporukalla lähdettiin.

Ajelimme Helsingistä ensimmäiseksi yöksi Vaskiluotoon leirintäalueelle, jossa olikin pikkumatkaajille mieluisa paikka uimarantoineen ja leikkipaikkoineen. Jatkoimme Vaasasta Ruotsin puolelle ja ajelimme niin lähelle Norjan rajaa kuin kuskilla riitti energia. Lyhyen väliyöpymisen jälkeen vuoret kasvoivat lupaavasti ja varsinainen määränpää eli Norjan rannikko tuli vastaan Mo i Ranan kohdalla. Ensimmäinen maisemiltaan hyvinkin vaikuttava leirintäalue löytyi kaupungin läheltä Yttervikistä. Autosta saattoi iltapalalla ihastella vuoroveden liikkeitä alle kymmenen metrin päässä rannasta.

Todella pysäyttäviin maisemiin päästiin seuraavien päivien etapilla, joka kierteli rannikon pikkuteitä Bodøn kaupunkia kohti. Matkalla oli niin upeita leirintäalueita ja pysähtelyyn sopivia maisemapaikkoja että auton äänimaisema vaihteli riemunkiljahduksista täysin hiljaiseksi mykistyneeseen näkymien tarkkailuun.

Välillä pysähtelimme kahlailemaan Storvikenin matalalla ja kylmävetisellä hiekkarannalla. Muutamat lauttaylitykset tarjosivat pikkuristeilyitä ja mahdollistivat kuskillekin vaihtuvien vuorimaisemien tiirailun.

Suositeltavia kohokohtia oli myös Saltstraumenin korkea silta, jonka alle jäävässä salmessa liikkuu maailman nopeimmaksi vuorovedeksi kerrottu virta. Kamerat sai laulamaan myös Svartisenin yli 1500 metristä lähes mereen asti kesälläkin ulottuva jäätikkö, joka on Norjan toiseksi suurin.

Näitä reissun epätodellisimpia näkymiä on vaikea kuvata sanoin samassa mittakaavassa kuin miltä ne luonnossa näyttävät. Siksi suosittelenkin alueen kokemista itse. Emme myöskään keksi mikä olisi voinut olla toimivampi ratkaisu Pohjois-Norjan haltuunottoon kuin matkailuauto.

Nimi: Tuomas Kataila
Vuosi: 2014
Matkakohde: Norja
Vaunun/auton malli: Hobby Premium Drive
Osallistu kilpailuun
Agentti:
Hobby Group Finland
|
Kousatie 1A
,
00430 Helsinki
|
|
Tietosuojaseloste
Mainostoimisto Redland 2019-mallisto 2018-mallisto