Hobby Caravan

matkailuautot ja matkailuvaunut

5 metrin kaapeli, pyh!

Keksimme kolmen kundin porukalla vuokrata matkailuauton Alpeilta ja lähteä metsästämään sillä koskematonta lunta. Laskettelu oli meille tuttua puuhaa, mutta matkailuautolla kukaan meistä ei ollut koskaan liikkunut. Ohjaamon ilmassa oli kohtuullisesti jännitystä, kun suuntasimme liikkuvan hiihtomajan lentokentältä kohti isoja mäkiä ja kapeita serpenttiiniteitä.

Kun lopulta selvisimme Kitzbühelin kupeessa olevalle viiden tähden Schwarzsee Camping -alueelle saakka, aloimme jo nähdä itsemme täysiverisinä matkailuautoseikkailijoina. Kohentuneen itsetunnon ja päivitetyn identiteetin vallassa kävimme kirjautumaan parkkiin alueelle.

Vastaanoton pelkkää saksaa puhunut vanhempi piällysmies aloitti kysymällä, kuinka pitkä ajokkimme sähkökaapeli on. Katsoimme toisiamme hölmistyneinä. Rohkenin sitten lonkalta arvioida pienen hiljaisen hetken jälkeen, että eiköhän se ainakin viisimetrinen ole. Vastaanottovirkailija ei vastannut tähän ensin mitään vaan katsoi meitä kuin halpaa bratwurstia. Sitten hän toisti, “Fünf-Meter-Kabel!” ja korosti näkemystään voimakkaan ylimielisellä “pyh!” -tyyppisellä tokaisulla. Virkailija pyöritteli vielä päätään ja jatkoi arvostuksensa osoittamista omalla kielellään toiseen suuntaan. Emme saaneet selvää, mutta arvelimme hänen pohtivan, että “Miten voi Suomesta asti saapua tänne mäkeä laskemaan pelkkä viiden metrin kaapeli mukana, kyllä en ymmärrä mitä touhua…”

Siinä sitten keräilimme mobiilimatkailijan itsetunnon rippeitä ja mietimme että ehkä tässä lajissa on vielä aika paljon opittavaa. Mies sai kuitenkin yllättävän pian itsensä kerättyä tästä järkytyksestä. Hän tuli takaisin hymy huulilla ja toi meille ainakin 25-metrisen jatkoroikan jolla mobiili hiihtomajamme pysyi iloisesti tulilla pöllytellessämme tuoretta lunta ympäröivillä vuorilla. Taisi se autossamme ollut kaapelikin hieman ensikädeltä arvioitua viittä metriä pidempi olla.

Sittemmin tähän viiden metrin kaapeliin on palattu useasti keltanokkateemaan viitattaessa.

Teimme reissusta myös laajemman artikkelin videoineen, josta voi olla hyötyä jos matkailu Alpeilla lumen perässä kiinnostaa: http://www.lumipallo.fi/2013/02/19/matkailuautolla-alppilumen-perassa/

Nimi: Tomi Mäkinen
Vuosi: 2013
Matkakohde: Alpit, Itävalta ja Sveitsi
Vaunun/auton malli: Keskikokoinen vuokra-auto alkovilla.
Osallistu kilpailuun
Agentti:
Hobby Group Finland
|
Kousatie 1A
,
00430 Helsinki
|
|
Tietosuojaseloste
Mainostoimisto Redland 2019-mallisto 2018-mallisto